Videograf

Ce este un Videograf?

Este specialistul care se ocupa de filmarea unui eveniment, folosind toate instrumentele si auxiliarele necesare acestei activitati. Totusi, el nu este doar un cameraman, deoarece se bazeaza pe o regie, editeaza imaginile filmate folosind programe specializate. Munca unui videograf este una complexa si necesita multa pricepere, cunostinte tehnice avansate si creativitate, totul spre a putea multumi fiecare client care ii solicita serviciile.

Fiind un termen nou introdus in tara noastra in aceasta bransa, el poate fi folosit adesea prea lejer, fara ca toate implicatiile acestei meserii sa fie cunoscute. Videograful se ocupa de numeroase detalii tehnice ale filmarii pe care el o face. Orice petrecere sau ceremonie implica parametri diferiti si necesita solutii diverse, adaptate fiecarei ocazii. Practic, videograful personalizeaza filmarea pentru un eveniment, nu alege solutii ieftine si sparge barierele conventionalului.

Videograful are pregatire de specialitate, el nu este doar o persoana care stie sa apese pe cateva butoane ale camerei de filmat. Sunt necesare cursuri de specialitate si ulterior experienta in domeniu. Doar astfel putem spune ca un videograf poate asigura cele mai bune servicii. Acesta foloseste in activitatea sa numeroase accesorii fara de care filmarea nu ar avea calitatea profesionala dorita de clienti.

Cateva exemple de instrumente si accesorii ar fi lumini suplimentare, steadicam, trepied, drona, macara si slider. E util de stiut ca un videograf percepe un tarif mai ridicat decat un simplu cameraman. Investitiile mari facute in echipamente de calitate si pregatirea sa superioara justifica din plin pretul putin mai mare. Iar la vizionarea unei filmari executate si editate de un profesionist, diferenta este vizibila pentru oricine. Un eveniment deosebit din viata de familie (cununie, nunta, botez, aniversare) merita sa fie imortalizat de un videograf deoarece o asemenea ocazie este unica in viata.

De ce un Videograf?

Un videograf bun nu va interveni niciodata prea mult asupra materialului filmat, nu va edita partea audio decat in mica masura, astfel incat emotia evenimentului sa se pastreze nealterata pentru protagonisti. Toate efectele pe care el le adauga sunt scurte si nu afecteaza materialul filmat. Uneori, se intampla ca inregistrarile de la petrecerile de nunta sa fie prea mult modificate, ceea ce nu este pe placul clientilor. Dar este prea tarziu, caci nu va exista o a doua ocazie in care aceeasi nunta sa fie filmata din nou.

Din acest motiv este recomandat un videograf, si nu un simplu cameraman, pentru ceea ce doriti sa pastrati ca amintire de la un astfel de prilej fericit din viata dumneavoastra. Este foarte util ca inainte de evenimentul propriu-zis, cu cateva luni anterior acestuia, sa puteti stabili toate detaliile filmarii si sa va asigurati ca totul este clar stabilit. Astfel, va veti putea bucura de petrecere cu toata inima, fara a avea vreoemotie ca filmarea nu va fi de calitate.

Un cameraman bun poate surprinde cu rafinament si pricepere toata suita de sentimente si emotii ale protagonistilor si participantilor la o petrecere. Alegerile pe care el le face trebuie sa fie si cele pe care cei doi miri le-ar face pentru ei, in privinta cadrelor surprinse. Asa putem defini cel mai bine calitatea serviciilor unui profesionist in domeniu.

Portofoliu Videograf