Fotograf Botez

Fotograf Botez

Florile, invitatiile si cadourile de la un botez pot fi vazute, pipaite si apreciate vizual de cei doi parinti inainte de a le cumpara. Dar cum te hotarasti daca vrei sa beneficiezi de serviciile unui fotograf botez profesionist pentru botezul micutului vostru? Exista cateva criterii si metode cu ajutorul carora puteti gasi cel mai bun fotograf pentru un botez.

Totul necesita o perioada destul de lunga de documentare, discutii si vizionari. Un fotograf bun trebuie sa aiba anumite calitati pentru a oferi servicii de calitate in acest domeniu. Fotografiile de botez pot fi facute pe anumite teme si e important sa stii de la inceput ce doriti sa alegeti sau daca ii lasati mana libera fotografului pe care il platiti in acest scop. Totusi, s-ar putea ca stilul fotografiilor sa nu fie pe placul vostru, asa ca e bine sa discutati in prealabil aceste detalii.

Orice fotograf botez trebuie sa aiba un portofoliu bogat pe care sa vi-l prezinte atunci cand aceste informatii sunt solicitate. Informatiile despre calitatea fotografiilor facute de el pot fi completate si cu cele obtinute de pe paginile lui de socializare. Acolo veti putea gasi inclusiv parerea unor clienti anteriori, ale caror comentarii pot fi de folos uneori. Daca feedback-ul primit de la clientii sai este pozitiv, in mare parte, atunci puteti avea garantia ca el este un bun profesionist.

Cum alegem un fotograf botez?

Alegerea unui fotograf botez potrivit pentru botezul copilului vostru nu poate fi facuta in cateva ore. Ea necesita mai multe zile de intalniri si discutii despre ceea ce doriti sa obtineti la finalul colaborarii cu fotograful. In aceasta etapa trebuie stabilite si detalii legate de livrarea pozelor facute de el.

De asemenea, nu uitati sa semnati un contract prin care sa stabiliti clar clauzele colaborarii cu acel fotograf botez, pretul platit si alte detalii pe care le considerati importante. Doar astfel el va putea raspunde pentru eventualele probleme legate de calitatea serviciului prestat de un anumit fotograf botez profesionist.

Atunci cand vizionati fotografii de la alte botezuri e indicat sa alegeti atat fotografii facute in interior, cat si in exterior. Sunt foarte importante si cele facute in interiorul bisericii, acolo unde luminozitatea este, in general, mai scazuta. Un fotograf botez cu care veti colabora trebuie sa fie dispus sa ia in calcul si parerea voastra in privinta fotografiilor pe care le va face cu copilul si intreaga familie.

Aparatura folosita

Trebuie sa va asigurati ca fotograful respectiv are o experienta bogata si la evenimente precum botezul. El trebuie sa stie cum sa surprinda cele mai bune cadre cu bebelusul deoarece nu ii poate oferi indicatii, asa cum face in cazul oamenilor maturi. Fotografia de nunta si cea de botez implica unele aspecte delicate de care trebuie sa fii constient.

Fotograful trebuie sa anticipeze anumite lucruri si sa gaseasca exact momentul potrivit in care sa faca fotografiile pe care le considera reprezentative pentru un asemenea eveniment. Aparatura de care un fotograf botez dispune este foarte importanta. Luminile, aparatul foto si elementele de recuzita sunt la fel de importante pentru reusita acestor sedinte foto. Doar astfel poti avea garantia ca fotografiile de la botezul copilului vostru sunt cele mai reusite.